ΑΓΓΛΙΚΑ Facebook Twitter Instagram Add This
    Απόσπασμα Πρακτικών - Απόφαση Συγκλήτου
Mέγεθος: 782.45 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Επιτροπή Μουσείου:

 1. Κωνσταντίνος Αγγελάκος, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Πρόεδρος.
 2. Κωνσταντίνος Οικονόμου, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής, μέλος.
 3. Έλενα Χαμαλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, μέλος.
 4. Χρήστος Καρύδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος, μέλος.
 5. Σταύρος Βλίζος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, ο οποίος ορίζεται ο πρώτος Διευθυντής του Μουσείου.

Αποστολή του Μουσείου είναι:
α) Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Σχολών και των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

β) Η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και η μετάδοση της ακαδημαϊκά καλλιεργούμενης γνώσης στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

γ) Η δημιουργία ενός κέντρου διαφύλαξης, έκθεσης και πολλαπλής προβολής της επιστήμης της τυπογραφίας, της ιστορικής εξέλιξης της εκπαίδευσης, καθώς και των τεχνών στην Ελλάδα.

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών του το Μουσείο:
α) Δημιουργεί διδακτικές και ερευνητικές συλλογές αντικειμένων και σχετικού εποπτικού και εκπαιδευτικού υλικού, τις οποίες διατηρεί σε εκθεσιακούς χώρους ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους φύλαξης.
β) Δέχεται με μόνιμο ή πρόσκαιρο δανεισμό αντικείμενα από άλλες συλλογές τα οποία θα εκτίθενται στους χώρους του.
γ) Συνεργάζεται με συγγενείς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
δ) Δημιουργεί και αναπτύσσει δραστηριότητες για τη συντήρηση και αξιοποίηση του υλικού του. ε) Οργανώνει περιοδικές εκθέσεις με θεματολογία σχετική με την τυπογραφία και τις γραφικές τέχνες, το σχολείο, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δημιουργία αυτόνομα αλλά και σε συνεργασία με συγγενείς οργανισμούς.
στ) Οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό.
ζ) Διεξάγει επιστημονικές έρευνες, σχετικές με την μουσειολογία, τις γραφικές τέχνες, το σχολείο, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δημιουργία.
η) Διαθέτει τους μόνιμους και περιοδικούς εκθεσιακούς του χώρους για επισκέψεις στα σχολεία και το κοινό. θ) Οργανώνει διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που κρίνεται ότι βοηθούν στη διάδοση της γνώσης για τις τέχνες, την ιστορία και τις επιστήμες.

3. α) Οι Συλλογές του Μουσείου οργανώνονται και κατατάσσονται κατά θεματικές περιοχές στα γνωστικά πεδία των αντίστοιχων επιστημονικών ενοτήτων.
β) Πρωταρχική υποχρέωση του Μουσείου είναι η διατήρηση της καλής κατάστασης των Μόνιμων Συλλογών του και η εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών αξιοποίησης και έκθεσης των αντικειμένων των συλλογών.
γ) Για τις μόνιμες συλλογές τηρούνται αρχεία καταγραφών, φωτογραφιών και άλλου υλικού τεκμηρίωσης. Η τεκμηρίωση αφορά στη συμβατική και ψηφιοποιημένη διαδικασία συλλογής, οργάνωσης, αποθήκευσης και διακίνησης του πληροφοριακού υλικού.
δ) Το Μουσείο στεγάζεται σε χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου και εν γένει σε χώρους που διαχειρίζεται το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
ε) Την ευθύνη φύλαξης και συντήρησης αντικειμένων του Μουσείου φέρουν τα θεσμοθετημένα αρμόδια όργανα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

<< <
Απρίλιος 2020
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 09-04-2020
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
 • museum@ionio.gr
 • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87428
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
 • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
 • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
 • @museology.ionio