ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΓΓΛΙΚΑ Facebook Instagram Add This
page image
gr  pdf.png  Απόσπασμα Πρακτικών - Απόφαση Συγκλήτου
Mέγεθος: 782.45 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Σύμφωνα με την απόφαση της συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Μάρτιο του 2019, την ευθύνη της λειτουργίας του Μουσείου έχει ο Διευθυντής του, κ. Σταύρος Βλίζος, και η Επιστημονική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τα εξής μέλη:

Το οργανωτικό σχήμα συμπληρώνεται από τη Σύγκλητο και την Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Βασική παράμετρος της μουσειακής πολιτικής του νέου μουσειακού οργανισμού είναι οι συμμετοχικές προσεγγίσεις που κρίνονται πια απαραίτητες για να μετατραπεί το μουσείο σε έναν οργανισμό που εμπλέκεται ενεργά στη ζωή της κοινότητας και ενδιαφέρεται να παράσχει βήμα στο κοινό, να δημιουργήσει μόνιμους δεσμούς με αυτό, να βελτιώσει την πρόσβαση και να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή από την κοινότητα. Το παραπάνω αποτελεί ένα σχήμα που προβάλλει την εξωστρέφεια και συμπεριληπτικότητα, εντάσσοντας την τοπική Κερκυραϊκή κοινωνία στο νέο μουσειακό περιβάλλον προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης του περιεχομένου και του υλικού του πανεπιστημιακού μουσείου. Πρόκειται, δηλαδή, για έναν φορέα που αποβλέπει στη δημιουργία νέων εμπειριών με γνώμονα το ανθρωποκεντρικό μοντέλο διαχείρισης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Στόχοι

α) Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των Σχολών και των Τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

β) Η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και η μετάδοση της ακαδημαϊκά καλλιεργούμενης γνώσης στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία.

γ) Η δημιουργία ενός κέντρου διαφύλαξης, έκθεσης και πολλαπλής προβολής της επιστήμης της τυπογραφίας, της ιστορικής εξέλιξης της εκπαίδευσης, καθώς και των τεχνών στην Ελλάδα.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του το Μουσείο:
α) Δημιουργεί διδακτικές και ερευνητικές συλλογές αντικειμένων και σχετικού εποπτικού και εκπαιδευτικού υλικού, τις οποίες διατηρεί σε εκθεσιακούς χώρους ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους φύλαξης.
β) Δέχεται με μόνιμο ή πρόσκαιρο δανεισμό αντικείμενα από άλλες συλλογές τα οποία θα εκτίθενται στους χώρους του.
γ) Συνεργάζεται με συγγενείς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
δ) Δημιουργεί και αναπτύσσει δραστηριότητες για τη συντήρηση και αξιοποίηση του υλικού του.
ε) Οργανώνει περιοδικές εκθέσεις με θεματολογία σχετική με την τυπογραφία και τις γραφικές τέχνες, το σχολείο, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δημιουργία αυτόνομα αλλά και σε συνεργασία με συγγενείς οργανισμούς.
στ) Οργανώνει επιμορφωτικά προγράμματα που απευθύνονται τόσο στην πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και στον γενικό πληθυσμό.
ζ) Διεξάγει επιστημονικές έρευνες, σχετικές με την μουσειολογία, τις γραφικές τέχνες, το σχολείο, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δημιουργία.
η) Διαθέτει τους μόνιμους και περιοδικούς εκθεσιακούς του χώρους για επισκέψεις στα σχολεία και το κοινό.
θ) Οργανώνει διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που κρίνεται ότι βοηθούν στη διάδοση της γνώσης για τις τέχνες, την ιστορία και τις επιστήμες.

Ενημέρωση: 25-10-2019
<< <
Σεπτέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Κυριακή 26-09-2021
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
  • museum@ionio.gr
  • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87439
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
  • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ