ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
EN Facebook Instagram youtube

Βιωματικό Σεμινάριο: Το σκεπτικό και η χρήση της Μουσειοσκευής του Μουσείου Καποδίστρια

ShareThis
Δημοσίευση: 15-02-2019 11:05 | Προβολές: 2488
image


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:00
Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ι. Θεοτόκη 72, 2ος όροφος

Το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών σε συνεργασία με το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για τη νέα Μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα 2.39. Είσοδος ελεύθερη για φοιτητές και διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κάθε μουσειοσκευή αποτελεί ένα πολυτροπικό εκπαιδευτικό υλικό που προσκαλεί απομακρυσμένους «επισκέπτες», μαθητές κυρίως, να προσεγγίσουν τη θεματική που πραγματεύεται το αντίστοιχο μουσείο. Η Μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια, που απευθύνεται σε μαθητές Στ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και λειτουργεί ως ένα σύνολο εκπαιδευτικών πληροφοριών και δραστηριοτήτων, δίνει δυνατότητα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους να γνωρίσουν τη συλλογή του, το έργο και την εποχή του Ιωάννη Καποδίστρια, αλλά και να αποτελέσει βοήθημα στην προετοιμασία μιας μελλοντικής επίσκεψης μαθητών στο Μουσείο.

Στο βιωματικό εργαστήριο θα παρουσιαστεί η σημασία της μουσειοσκευής ενός μουσείου στο πλαίσιο της πολιτικής του για την εκπαίδευση και την πρόσβαση, όσο και στην σχολική εκπαίδευση. Χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη και τη δομή της Μουσειοσκευής του Μουσείου Καποδίστρια, θα συζητηθούν οι επιλογές του περιεχομένου και της μορφής της, και ανακαλύπτοντας το ίδιο το κουτί, μέσα στο οποίο περιέχεται το υλικό, θα αναλυθούν τα πρακτικά θέματα χρήσης και διαχείρισης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος.

Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κα Χαρά Μαραντίδου, Αρχιτέκτοντας - σχεδίαστρια της Μουσειοσκευής. Το σεμινάριο θα πλαισιώσουν και άλλοι συντελεστές της Μουσειοσκευής.

 


Σύντομο Βιογραφικό Χαράς Μαραντίδου:

Η Χαρά Μαραντίδου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Eικαστικός, αρχιτέκτων και designer, ασχολείται με τη σύνθεση, το σχεδιασμό και την εφαρμογή δημιουργικών έργων σε διάφορα πεδία των εικαστικών τεχνών. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει ζήσει και εργαστεί ως αρχιτέκτονας στο Παρίσι, ενώ από το 2001 είναι ιδρυτικό́ μέλος των klab architects. Εικονογραφεί και δημιουργεί βιβλία, παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, εκδοτικούς οίκους και σχολεία. Παράλληλα, μέσα από το σχεδιασμό ομαδικών εικαστικών δράσεων διερευνά μια διαφορετική οπτική στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη δουλειά της συνδυάζει πάντα την ορθολογική σκέψη ενός αρχιτέκτονα με την δημιουργική ελευθερία του καλλιτέχνη.

www.xaramara.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες: vlizosst@ionio.gr & info@capodistriasmuseum.gr


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
  • museum@ionio.gr
  • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87439
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
  • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας