ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
EN Facebook Instagram youtube

Απολογισμός δράσεων και εκδηλώσεων του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ShareThis
Δημοσίευση: 26-05-2023 18:50 | Προβολές: 1814
Έναρξη: 26-05-2023 |Λήξη: 31-05-2023
[Έληξε]
image

ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δελτίο Τύπου

Απολογισμός δράσεων και εκδηλώσεων του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου όπως κάθε χρόνο συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ένα πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων εμπνευσμένο από το θέμα που επιλέχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM) με τίτλο, «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου 2023 σε συνεργασία με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κέρκυρα με τη δράση SLOW ART, η οποία επικεντρώθηκε στην αργή παρατήρηση έργων τέχνης και κέρδισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων δημιουργώντας, στο τέλος της δράσης, ένα ευχάριστο κλίμα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 το Δημοτικό Σχολείο Γαστουρίου συμμετείχε στη δράση Δες τη ζωή με άλλα μάτια η οποία πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ιονίου Βουλής από τον προσκεκλημένο του Μουσείου, κ. Βαγγέλη Αυγουλά τυφλό δικηγόρο, μέλος του ΔΣ Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια». Ο προσκεκλημένος μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες για την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και ιδιαίτερα των τυφλών συνανθρώπων μας και τους εξήγησε την αξία της προσβασιμότητας αλλά και της συμπερίληψης των ανάπηρων ανθρώπων σε στοιχειώδεις καθημερινές δραστηριότητες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Αυγουλάς μίλησε στο ευρύ κοινό της Κέρκυρας στο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου για ζητήματα προσβασιμότητας από ανάπηρα άτομα στα μουσεία και ανέπτυξε έναν ελεύθερο διάλογο σχετικά με την προσβασιμότητα και την ποιότητα ζωής στα μουσεία.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων πραγματοποίησε ομιλία ο κ. Πρόδρομος Τσιαβός, επικεφαλής της Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας στον Όμιλο Ωνάση, με θέμα «Τέχνη για το Ψηφιακό στον Δημόσιο Χώρο: Ανάμεσα στο Παγκόσμιο και το Τοπικό» και πραγματοποίησε στη συνέχεια μια ανοιχτή συζήτηση με το ευρύ κοινό αναφορικά με την βιωσιμότητα και την αειφορία στους πολιτιστικούς οργανισμούς, καθώς και στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου μέσα από τις εμπειρίες που αυτοί προσφέρουν.

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί με τη διαδικτυακή εκδήλωση «Πράσινο ΔιΜΙΝ» κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος μικρών καθημερινών οικολογικών αλλαγών που πραγματοποίησαν τα μέλη του Δικτύου Μουσείων Ιονίων Νήσων.

Η τοπική κοινωνία και το κοινό της Κέρκυρας συμμετείχαν ενεργά και με θέρμη στις παραπάνω εκδηλώσεις. Ο διευθυντής και η Επιτροπή των Μουσειακών συλλογών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς όλους όσους συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2023, πρωτίστως στους προ- και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τετάρτη 24-04-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
  • museum@ionio.gr
  • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87439
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
  • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας