ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΓΓΛΙΚΑ Facebook Instagram Add This

Η πολιτική της συμμετοχικότητας στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου αποτελεί βασικό παράγοντα και στον τομέα της έρευνας μέσω της διαμόρφωσης ενός οργανωτικού συστήματος με υπομονάδες. Η οργάνωση των Ομάδων Εργασίας περιλαμβάνει σε πρώτο στάδιο την ανοιχτή πρόσκληση σε διάλογο για να οριστούν οι ερευνητικοί άξονες και σε δεύτερο στάδιο τη λειτουργία τους όχι αυτόνομα αλλά συνδεόμενες μεταξύ τους, αφού όλες μαζί αντανακλούν τους ποικίλους ερευνητικούς στόχους του Μουσείου.
Οι ομάδες που συστάθηκαν εστιάζουν στα εξής θέματα:

 • Ιστορία του Σχολείου και της Εκπαίδευσης, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Αγγελάκο, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 • Ψηφιακός Πολιτισμός/Τέχνες, με επιστημονικούς υπεύθυνους τον Κωνσταντίνο Οικονόμου, Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής Ιονίου Πανεπιστημίου και την Έλενα Χαμαλίδη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 • Νέες τάσεις στα μουσεία του 21ου αιώνα, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Σταύρο Βλίζο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνεργάτες τον Τριαντάφυλλο Ν. Χατζηδήμου, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. (Μόνιμες έρευνες επισκεπτών, μέθοδοι διαχείρισης επισκεπτών), τον Σπύρο Τζαναβάρη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Μουσεία και ψυχική υγεία), την Μαρία Τσούκα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια επιμέλειας εκθέσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την Έλενα Βασιλάκη, Πολιτικό Μηχανικό Τ. Ε./Επιμελήτρια Μουσειακών Συλλογών
 • Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Πανεπιστημιακού Μουσείου, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Κωνσταντίνο Αγγελάκο, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και συνεργάτη τον Άκη Παυλογιάννη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 • Πολιτιστική Επικοινωνία, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Σπύρο Πολυκαλά, Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 • Καταγραφή και Προληπτική Συντήρηση Πολιτιστικών Τεκμηρίων, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Χρήστο Καρύδη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στους άμεσους στόχους της δραστηριοποίησης αυτών των ομάδων συγκαταλέγεται η κατάθεση ερευνητικού υλικού που θα είναι αξιοποιήσιμο από το ειδικό και μη κοινό, καθώς και η ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή του κοινού, είτε ατομικά είτε μέσα από συλλογικότητες, στις παραπάνω διαδικασίες. Ειδικά σε ότι αφορά την συνεργασία με τρίτους, αυτό περιλαμβάνει και την παραχώρηση πρωτοβουλίας και φωνής στους τελικούς χρήστες για μια ουσιαστική παρέμβαση εκ μέρους τους.

Ενημέρωση: 21-11-2019
<< <
Δεκέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 06-12-2021
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
 • museum@ionio.gr
 • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87439
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
 • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
 • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ