ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
EN Facebook Instagram youtube
ShareThis

Τριαντάφυλλος Ν. Χατζηδήμου, Υπ. Διδάκτορας του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο / Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
chatzidimou@ha.uth.gr

Στη πραγματικότητα του 21ου αιώνα και σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον με ραγδαίες κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, η πολιτιστική κληρονομιά διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη μιας χώρας, καθώς αποτελεί σημαντικό μέσο ανάδειξης και προβολής της. Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών ενός μουσειακού οργανισμού, καθώς και την επιδίωξη της διαρκούς αναβάθμισής του, η μουσειακή κοινότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου δεν πρέπει να αποσκοπεί μόνο στην εσωτερική διασφάλιση της ποιότητας της αλλά έτι περισσότερο στην εξωστρέφεια. Για αυτό τον λόγο η αποτελεσματική διαχείριση της ποιότητας των υπηρεσιών του μουσείου του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει αφετηρία την αξιόπιστη και ακριβή μέτρηση της αντίληψης του κοινού σχετικά με τη λειτουργία του οργανισμού γενικότερα.

Μείζονος, λοιπόν, σημασίας είναι η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των ερωτηματολογίων, μέσα από την επεξεργασία των οποίων θα αναδειχθούν οι αντιλήψεις του κοινού για το μουσείο. Σκοπός της έρευνας είναι να προσφέρει μια νέα δυνατότητα εκσυγχρονισμού του νεότερου μουσείου της πόλης μέσα από τη συνεχή συλλογή και ανάλυση των δεδομένων των αντιλήψεων των επισκεπτών καταγράφοντας συστηματικά την εμπειρία που βιώνει ο καθένας σε αυτό.

Εν κατακλείδι, καθίσταται σαφές πως η σύζευξη των παραπάνω βημάτων θα ανοίξει νέους ορίζοντες για το μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου τόσο στο κοινωνικό περιβάλλον των ιονίων νήσων, όσο και στο εθνικό και διεθνές μουσειακό γίγνεσθαι.

Ενημέρωση: 18-09-2020
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • Ιωάννη Θεοτόκη 72, Κέρκυρα 49100
  • museum@ionio.gr
  • Τηλέφωνο: (0030) 26610-87439
ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
  • Καθημερινά: Κατόπιν συνεννόησης
  • Σάββατο - Κυριακή: Κλειστά
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας